Hrvatski iseljenički kongres

Hrvatski iseljenički kongres

Najvažniji su naš projekt Hrvatski iseljenički kongresi, koji se svake dvije godine organiziraju u nekom drugom hrvatskom gradu. Ideja je projekta razvijanje suradnje i umrežavanje iseljeništva s domovinom kroz kulturu susreta. Tijekom svih kongresa nastojimo propitivati najvažnija područja iseljeničkog iskustva, kao i odnosa iseljeništva prema domovini i domovine prema iseljeništvu.

U svim našim projektima sudjeluju predstavnici državnih i crkvenih vlasti i institucija, znanstvenici i stručnjaci koji se bave iseljeničkim temama, poslovni ljudi iz zemlje i svijeta, povratnici u domovinu, različite udruge i zainteresirani pojedinci koji su posvećeni i usmjereni na kontekst i iseljeničke teme kojima se Centar bavi.

19. prosinca 2018.

I. Hrvatski iseljenički kongres, 2014. u Zagrebu;

Rezolucija I HIK-a: poveznica HRVATSKA IZVAN DOMOVINE, Zbornik radova predstavljenih na Prvom Hrvatskom iseljeničkom kongresu u Zagrebu, 23.- 26. lipnja 2014. (info)
19. prosinca 2018.

II. Hrvatski iseljenički kongres, 2016. u Šibeniku;

HRVATSKA IZVAN DOMOVINE II, Zbornik radova predstavljenih na Drugom hrvatskom iseljeničkom kongresu u Šibeniku, 01. – 03. srpnja 2016. (narudžbenica)
19. prosinca 2018.

III. Hrvatski iseljenički kongres, 2018. u Osijeku

FB:  poveznica Programska knjižica: poveznica